Portada >  > Agenda > A sang i foc Imatges de la violència en l'art contemporani

del14 d'octubre fins al05 de desembre de 1999 - EACC

EXPOSICIONS

A sang i foc Imatges de la violència en l'art contemporani

Projecte comissariat per Juan Vicente Aliaga

Hi ha nombrosos signes de la ruïna moral, social i cultural que viu la condició humana en estos últims anys d’un segle que ha vist algunes de les més grans atrocitats de la història. Les representacions contemporànies de la violència produïxen en qui les contempla una intensitat afectiva, jugant l’art en ocasions amb un llenguatge explícit, contundent, i en altres, amb la subtilesa i l’ambigüitat. En l’època de les telecomunicacions, la violència apareix com a excessiva; no és que n’hi haja més, sinó que aquesta es multiplica visualment a través dels mitjans. En la societat de la imatge, la violència apareix constantment trivialitzada, convertint-se en un producte de consum més. I no es pensa que el llenguatge, l’insult, la injúria, estan també prenyats de violència: és el discurs de l’odi. Amb tot, hi ha alguna manera de fer el nostre el dolor de l’altre, d’acostar-nos al dolor alié?.

Artistes
Anada Appleborg, Juan Dávila, Lleó Golub, William Kentridge, Zoe Leonard, Tracey Moffatt, Brosse Nauman, Simeón Sáiz Ruiz, Nancy Spero, Georges-Toni Stoll.


Preus: GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info