Portada >  > Agenda > JAVIER NUÑEZ GASCO. FUERA DE ACTO
FUERA DE ACTO

FUERA DE ACTO

FUERA DE ACTO

FUERA DE ACTO

FUERA DE ACTO

FUERA DE ACTO

del06 de febrer fins al26 d'abril de 2015 - EACC

EXPOSICIONS

JAVIER NUÑEZ GASCO. FUERA DE ACTO

Comissariat per José Luis Pérez Pont

En els treballs de Javier Núñez Gasco (Salamanca, 1971), especialment aquells en què s’introdueix en el territori de les arts escèniques, la realitat i la ficció es mostren indistingibles davant de l’espectador. La seua implicació directa, performativa, és una característica que es formula reeixidament en les seues obres. Els projectes guarden una lògica entre si, com a resultat d’una dinàmica que persegueix crear realitats en l’àmbit social, i s’alimenten del contacte amb l’extraordinària senzillesa del dia a dia. L’observació i la reflexió sobre el que succeeix al seu voltant, al nostre voltant, troba en les seues obres una formalització imaginativa, alliberada de judicis de valor.

Fuera de acto és una proposta de confrontació entre l’obra artística i el públic, mitjançant l’exposició variable d’alguns dels treballs realitzats per Javier Núñez Gasco en l’àmbit de les arts escèniques durant els darrers anys. El projecte, comissariat per José Luis Pérez Pont, s’ha concebut específicament per a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló com una experiència vinculada a les arts vives.

La representació teatral descansa sobre un acord tàcit entre públic i actors, que gestiona la il•lusió del fet escènic i consisteix a acceptar que el que ocorre en l’escenari és una forma de veritat consentida durant el temps de la representació. En la quotidianitat la realitat també es construeix mitjançant pactes i representació de rols. Mitjançant convenis no escrits amb els altres establim acords temporals per a la construcció de realitats. D’esta manera participem en la creació d’un espai públic basat en la representació.

Fuera de acto planteja una ruptura dels acords establits dins de les exposicions d’art contemporani. L’exposició es converteix en obra en si mateixa i l’obra que es presenta està en constant canvi. No interessa que l’objecte exposat siga un fi, sinó un catalitzador d’acció. En este cas, l’espectador és el protagonista, es converteix en actor i mira l’obra des de dins i des de fora, alhora que l’artista s’erigeix en actor i torna espectador al mateix temps.

La performance inaugural de Fuera de acto es planteja com una reflexió sobre el sentit de la comunicació personal, en un temps en què la mediació en les relacions humanes fa que els esdeveniments adquirisquen valor i significat quan hi ha un element interposat entre l’interlocutor i els fets. Amb esta acció, Javier Núñez Gasco fa palesa davant de l’espectador la necessitat de recuperar el pols de l’experiència personal, al mateix temps que com a ciutadans recuperem la capacitat per a construir realitats pròpies que transformen l’imaginari col•lectiu.

El títol Fuera de acto pretén trencar l’estructura formal de l’exposició atorgant tot el protagonisme al públic, que és qui dota de contingut i transforma els esdeveniments. És ací on rau el seu verdader propòsit.

Workshop: Obra completa / Fuera de acto, a càrrec de Javier Núñez Gasco i André E. Teodósio

Del 26 al 30 de gener de 2015
Places limitades. Inscripció prèvia: actividades@eacc.es
Performance inaugural
30 de gener, 20.00 h
Inauguració de l’exposició
6 de febrer, 20.00 h

Javier Núñez Gasco. Fuera de acto
Del 30 de gener al 26 d’abril de 2015
Espai d’Art Contemporani de Castelló
Comissari José Luis Pérez Pont

 

Videos

video Volat

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info