Portada >  > Agenda > PASSAT CONTINU. COL·LECCIÓ ES BALUARD

del27 de juny fins al06 d'octubre de 2019 - EACC

EXPOSICIÓ

PASSAT CONTINU. COL·LECCIÓ ES BALUARD

L'exposició «Passat Continu. Col·lecció Es Baluard», organitzada per l’Institut Valencià de Cultura i presentada a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló,  es planteja com un viatge en els temps que uneix estrats de memòria desenvolupats de manera rizomàtica entre obres que al·ludeixen a diferents components socials, econòmics, històrics i emocionals prenent com a epicentre el Mediterrani, com a bressol de la civilització i contrapunt de relació entre orient i occident. Viatges d'anada i tornada, pensant en el desdoblament del temps i la distopia, una característica inherent a les últimes revisions de la col·lecció d'Es Baluard.

La selecció reuneix un total de 16 obres realitzades entre els anys 1995 i 2018 pels següents artistes: Elssie Ansareo & Alaitz Arenzana; Robert Cahen; Patty Chang; Carles Congost; Democracia (Pablo España & Iván López); Ana Gallardo; Iman Issa; Juan López; Teresa Matas; Bernardí Roig; Francisco Ruiz de Infante; Hassan Sharif i Eulàlia Valldosera.
 
Es Baluard, seguint amb l'objectiu d'impulsar les obres de la seua col·lecció i compartir-les des de la transversalitat amb els diversos interlocutors, col·labora amb l’EACC de Castelló dins de la seua línia de programació expositiva centrada en la presentació de col·leccions de museus. Es Baluard, el museu autonòmic de referència de les Illes Balears, té en compte permanentment les seues coordenades geogràfiques com a repte i oportunitat, immers en la història i amb la mirada cap al futur, com a catalitzador i emissor de propostes d'investigació i formació a través de la seua programació d'exposicions, activitats i cicles educatius.
 
El museu, a més de ser un espai i un laboratori viu per a l'anàlisi i la producció de les pràctiques creatives actuals, esdevé un contenidor per als rastres i les petjades de la cultura, el gran arxiu del que és tangible i intangible i el custodi del seu patrimoni. Situat a la ciutat de Palma, el museu d'art modern i contemporani preserva des de 2004, any de la seua obertura al públic, un fons de més de 700 obres d'art –procedents de l’Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca, Govern de les Illes Balears i Fundació d’Art Serra, juntament amb depòsits i donacions de col·leccionistes, entitats i artistes i adquisicions del mateix museu–, realitzades entre finals del s. XIX fins a l'actualitat i vinculades a artistes de l'àmbit de les illes i/o de referència internacional. 
 

 
COMISSARIAT Nekane Aramburu (directora d’Es Baluard fins al 17.03.2019) & Soad Houman
 
ARTISTES Elssie Ansareo & Alaitz Arenzana / Robert Cahen / Patty Chang / Carles Congost / Democracia (Pablo España & Iván López) / Ana Gallardo / Iman Issa / Juan López / Teresa Matas / Bernardí Roig / Francisco Ruiz de Infante / Hassan Sharif / Eulàlia Valldosera

 

Preus: GRATUÏT

Inauguració 27 de juny 20.00 h

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info