23 de març de 2023 - EACC

Taller

CO-OP / CLUB DEL VIDEOJOC

Són nombroses les alertes que esdevenen del conjunt de crisis encadenades que estem vivint, i que ens assenyalen, entre altres qüestions, la necessitat de replantejar críticament les solucions que s’estan prenent; especialment aquelles que tendeixen a una volta d’arquetips de conquesta i extracció, promulgades davant els auguris d’un esdeveniment d’extinció en la Terra. La mineria espacial, la turistificació de l’espai o els projectes de terraformació d’altres satèl·lits ja formen part de les alternatives proposades davant un present que assumeix sense remei l’hecatombe climàtica (Bratton, 2021). Concebre un espai forà com un lloc en blanc del qual poder extraure beneficis o sobre el qual dibuixar polítiques internacionals, ens ha conduït a una neoliberalització de la in-vestigació espacial que observa i explora l’espai a través de lògiques colonials.
En aquest taller analitzarem a través de No Man’s Sky les retòriques extractivistes que es repliquen en els relats virtuals d’exploració extraterrestre. 
Sessió dirigida per Irene Sánchez Mora.

Dissabte, 18.30 h. GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info