26 de gener de 2023 - EACC

Taller

CO-OP / ESPAIGAME / CLUB DEL VIDEOJOC

L'herència d'una societat moderna guiada per l'ideal de productivitat taylorista, sumada a una acceleració exponencial dels ritmes pròpia del tecnocapitalisme, ha donat lloc a un context en el qual se'ns exigeix que treballem més ràpid i durant el màxim temps possible (Wajcman, 2014). Dins d'aquesta contemporaneïtat accelerada que aguaita sobre la temporalitat del treball i els ritmes d'explotació, Ghost Town Games proposa un videojoc de nivells les mecàniques dels quals premien la velocitat. Overcooked (2) és un coop-game o joc cooperatiu en el qual dos o més jugadors han d'aconseguir preparar, cuinar i servir el màxim número de comandes en el mínim temps possible. En aquest cooking game no sols haurem de jugar contra el time trial propi de l'hostaleria, sinó que, a més, rius de lava, plataformes en moviment, portals espai temporals o icebergs dificultaran la consecució dels objectius del nivell.
Per a aquesta sessió, organitzarem una partida col·lectiva d'Overcooked, dinamitzada per un cronòmetre extern al temps propi del joc que ens indicarà quan passar el comandament a la següent parella de jugadors. Al final de la sessió, reflexionarem sobre l'experiència de joc i debatrem sobre la controvèrsia que concerneix a l'ús de tècniques de velocitat com el Claw Grid, els límits del cos en el gaming i, més específicament, en els jocs contrarellotge.
_____
Wajcman, Judy. Pressed for estafe: The Acceleration of Life in Digital Capitalism, 2014
 
Sessió dirigida per Irene Sánchez Mora
 
”Co-op” és un grup de trobada entorn de la cultura del videojoc. Un grup per a compartir videojocs, obres literàries, música o cultura vinculada amb els mons virtuals amb la intenció de generar des de l’EACC un Club del Videojoc. Aquestes trobades es plantegen a partir de l’experiència col·lectiva del “gaming”. Cada sessió comença amb la invitació oberta a jugar i compartir una partida, alhora que es genera un diàleg crític i reflexiu sobre el llenguatge dels videojocs. Amb aquesta activitat l’EACC enceta un seguit de dinàmiques destinades a analitzar la creació artística contemporània.

Dijous, 18.30 h. GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info