Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > Ann Veronica Janssens Are You Experienced?
Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

Ann Veronica Janssens. Are You Experienced?

del23 de gener fins al29 de març de 2009 - EACC

Ann Veronica Janssens Are You Experienced?

 

L’obra d’Ann Veronica Janssens està construïda completament sobre els marges de la percepció. D’un treball sobre la transformació de l’espai arquitectònic a una recerca dels llindars fisiològics de la visió, Janssens proposa una simplificació de la mirada que coincideix amb l’interès creixent de les pràctiques contemporànies per l’explotació cognitiva de les maneres de percepció del món sensible.

Les primeres obres de Janssens, desenvolupades a mitjan anys 80, estaven marcades per la reconfiguració espacial de l’arquitectura. Serrells de construccions que s’immiscuïen en un espai in situ com a intersticis reveladors d’un inrevés de la demarcació del que hi havia construït. Estes instal·lacions, sovint pròximes al vocabulari minimalista, constitueixen «extensions espacials de l’arquitectura existent», allò a què l’artista li diu «superespais», «l’espai que envolta l’espai mateix, el espai dins de l’espai, els llocs de recepció per a la llum», cofrets de formigó o de cristall banyats de llum, llocs construïts com a trampolins sobre la claredat d’un buit cap al qual impulsa una sensació de moviment per a donar-li una densitat temporal.

L’exposició Are You Experienced? en l’Espai d’art contemporani de Castelló consistirà en un viatge per diversos entorns sensorials susceptibles de ser experimentats pel públic. En este projecte, l’artista proposa la creació de tres instal·lacions jugant simultàniament en els espais interiors i exteriors del Centre.

En l’esplanada externa de l’EACC, es troba el pavelló Blue, Red and Yellow. Esta proposta consisteix en un volum construït amb metall i amb unes parets de policarbonat que formen cel·letes laminades recobertes de pel·lícula translúcida de colors (blau, roig, groc, transparent), i que per dins conté té una espècie de densa i acolorida boirina artificial que va canviant en funció de la posició de l’espectador i de la seua proximitat a cada color. La contemplació de la boira és una experiència que genera efectes contraris. Sembla abolir els obstacles, la materialitat, les resistències concretes a un context donat i, ensems, transmetre una materialitat i una tactilitat de la llum.

Dins de la sala de l’EACC, Janssens proposa dos intervencions específicament dissenyades per a este espai: una de sonora i una altra que apel·la a la llum. Colors, efectes visuals, lumínics i sonors són els elements constitutius i centrals d’estes propostes que conviden a utilitzar els sentits, a experimentar unes altres formes de aprehendre l’espai i que, tal com assenyala l’artista mateixa, més enllà de consistir en situacions que queden reduïdes a efectes formals (més o menys espectaculars).

Amb motiu de l’exposició s’ha editat Experienced, un llibre d’artista que arreplega tots els arxius fotogràfics d’Ann Veronica Janssens en la seua classificació original, de 1986 als nostres dies.

Eesta publicació, d’unes 500 pàgines i 6.000 imatges, presenta un panorama complet del treball de l’artista, al qual s’afigen un text «conversat» entre Ann Veronica Janssens i Michel François traduït a deu llengües (francès, neerlandès, anglès, espanyol, català, portuguès, alemany, japonès, xinès i rus), un índex cronològic de les obres i de les exposicions i una bibliografia.


 

Preus: GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info