Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > En suspensió Alexander Apóstol / Cinthia Marcelle / Héctor Zamora
En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

En suspensió

del28 de setembre fins al30 de desembre de 2012 - EACC

En suspensió Alexander Apóstol / Cinthia Marcelle / Héctor Zamora

Proyecto comissariat per Iria Candela
El Espai d’art contemporani de Castelló presenta l’exposició col·lectiva En suspensió, on es mostraran els treballs recents de tres artistes llatinoamericans que reflexionen sobre l’arquitectura i el desenvolupament urbanístic i, en concret, sobre processos constructius interromputs.

En suspensió presenta l’obra d’Alexander Apóstol (Barquisimeto, Veneçuela, 1969; actualment resideix a Madrid), Cinthia Marcelle (Belo Horizonte, Brasil, 1974; resideix a Belo Horizonte) i Héctor Zamora (Ciutat de Mèxic, Mèxic, 1974; actualment viu i treballa en São Paulo). Ja siga alterant materials de construcció, reocupando solars o documentant edificis en desús, les seues obres visualitzen un urbanisme que es presenta, abans que en construcció, «en suspensió», i que mostra signes de trobar-se en estat de crisi.

L’exposició inclou, entre altres obres, la sèrie de fotografies Skeleton Coast (2005) preses per Alexander Apòstol en la Illa de Margarita, la costa de la qual apareix sembrada d’edificis hotelers i residencials que mai es van acabar de construir. També es mostren els vídeos de Cinthia Marcelle A fonte (2005) i 475 Volver (2009), que tracten sobre la falta de funcionalitat d’un accions que succeïxen en solars buits. Héctor Zamora participa amb diverses peces realitzades amb maons i teules, com 6 de la serie de potencialidades (2009) i Swiss Modul Tropicalizado (2012), que plantegen les nocions de construcció i deconstrucció en l’espai públic.

Al ser presentades a la ciutat de Castelló, aquest conjunt d’obres provoquen el qüestionament de l’entorn construït i una reflexió sobre les polítiques urbanístiques del que s’ha cridat la «economia del rajola». L’exposició pot contextualitzar-se dins de l’actual crisi de la construcció i esclat de la bambolla immobiliària a Espanya. Tant en la costa del Llevant espanyol com en altres punts del mapa global, incloent el llatinoamericà, el desenvolupament urbanístic i arquitectònic ha sofrit dràstics vaivens com a conseqüència de fases de creixement i desacceleració de l’economia.

En suspensió reuneix una vintena d’escultures, fotografies i vídeos realitzats durant aquests últims anys i s’ofereix com un spill crític al mateix temps que irònic d’una problemàtica de rigorosa actualitat: la sostenibilitat del creixement ecónomico i el seu efecte sobre el desenvolupament urbanístic.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info