Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > LA CIUTAT DEL TRANSPORT

del29 d'octubre de 2022 fins al16 d'abril de 2023 - EACC

Exposició

LA CIUTAT DEL TRANSPORT

La Ciutat del Transport, el polígon logístic situat als afores de Castelló de la Plana, és el punt de partida que Francesc Ruiz pren per a especular sobre un possible model de comunitat nòmada que oferisca refugi i santuari per a aquells cossos l’existència dels quals, per diferents motius, desafien l’statu quo. Un espai en comú on els mitjans de producció i distribució han sigut presos i s’utilitzen per secretar i disseminar arquitectures d’emergència i espais possibles per al rescat i la supervivència.
Francesc Ruiz àmplia l’espai del capitalisme imprés i de les seues comunitats imaginades, per a oferir una possibilitat de fuita des de dins, no exempta de la fragilitat i vulnerabilitat que significa qualsevol món de paper i plàstic. La correspondència comercial que arriba a les nostres bústies, els periòdics i revistes que ens mantenen informats, la iconoesfera de vinil i PVC que cobreix les nostres ciutats s’han piratejat per a albergar-hi informació per a iniciar un viatge per rutes no transitades.
L’obra de l’artista es desplega a través de referents com el còmic, element transitiu aglutinador de sen-sibilitats i comunitats dissidents; l’arquitectura informacional dels quioscs de premsa, lloc de reflexió sobre la construcció d’identitats nacionals i regionals; la impressió digital de gran format, espai de creació d’un nou paisatge global i la logística contemporània com a coreografia del capital.
ARTISTA: Francesc Ruiz

Preus: GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info