Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > Saâdane Afif Feedback-val
Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

Saâdane Afif Feedback

del24 d'abril fins al28 de juny de 2009 - EACC

Saâdane Afif Feedback-val

Des de 2004 Saâdane Afif construeix les seues exposicions com els discos. Sota un títol genèric, reagrupa en l’espai expositiu un conjunt d’elements que solen definir i donar color a un àlbum. Per a cada projecte Afif treballa amb un autor a qui encarrega textos sobre les obres presentades. La comanda és molt concreta: després d’haver-li contat les formes i els significats possibles de les peces projectades, es convida l’autor a escriure una cançó relacionada amb cadascuna d’estes peces. Aquell ha de conservar el títol original, cenyir-se a l’esperit del que se li ha dit i desenvolupar una relació formal, metafòrica o simbòlica amb l’obra, projectant-hi el seu propi imaginari. Els textos es confien posteriorment a músics per a que els interpreten, i el resultat final del procés és la producció d’un disc. Fins a la data, i sota el títol genèric de Lyrics, cada projecte expositiu de Saâdane Afif ha aprofitat per a produir un disc.

Per a la seua exposició en l’Espai d’art contemporani de Castelló, Saâdane Afif realitzarà un projecte específic amb el qual inaugura una nova sèrie d’obres i d’intervencions que reagruparà en el seu conjunt sota el títol genèric de Feedback. Amb esta proposta es proposa recórrer el procés invers de Lyrics. Partint de les lletres, elements i atmosferes sonores dels discos Down at the Rock and Roll Club (2005) i Blue time vs. Suspense (2007), Afif realitzarà una instal·lació objectual i sonora integrada per escultures, fotografies, quadros, maquetes, peces de neó, sons, textos, cartells i altres imatges al·lusives a estos dos àlbums.

A l’abordar esta proposta com un work in progress en el qual estan involucrats músics, locutors de ràdio i dissenyadors gràfics, entre d’altres, l’artista desenvoluparà el seu projecte en dos fases temporalment definides.

En dos àrees recreades dins de la sala del centre, del 24 d’abril al 8 de maig els visitants trobaran maquetes, textos, cartells, elements sonors vinculats als àlbums anteriorment citats i una ràdio que retransmet en directe, tots els dies en el mateix horari, un programa de música específicament dissenyat per a este projecte. Per a realitzar el programa radiofònic s’ha comptat amb l’especial col·laboració de l’emissora de ràdio de la Universitat Jaume I de Castelló.

El 8 de maig s’obrirà l’exposició completa de les instal·lacions Feedback (Down at the Rock and Roll Club, 2005-2009 i Blue time vs. Suspense 2007-2009), que es podran visitar fins al 28 de juny a l’EACC.

Amb este projecte, l’Espai d’art contemporani de Castelló persegueix i afirma el seu compromís amb propostes artístiques amb unes característiques experimentals que tinguen com a objecte una recerca estètica decididament compromesa a donar suport a la creació d’obres singulars, subratllant les relacions necessàries que mantenen en el context de la seua aparició.

 

 


 

Preus: GRATUÏT

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info