© Bruno Lopes

© Bruno Lopes

31 d'octubre de 2019 - EACC

PERFORMANCE

THE WORKS COMES THROUCH BY RHYTMIC THEORY

CARLA FILIPE

Desenvolupada durant la residència que Carla Filipe va realitzar en 2015 a la Rauschenberg Residency a Captiva Island (Florida) i adaptada en 2019 per a la seua presentació en el EACC, The works comes through by rhytmic Theory es vincula amb una sèrie de treballs que l'artista ha realitzat en els últims anys entorn del procés de gentrificació de la ciutat de Porto. Aquesta instal·lació, construïda a partir de grans serigrafies sobre tela que registren les textures del sòl dels carrers d'aquesta ciutat, s'acompanya d'una sèrie de textos-poesia-pauta escrits mitjançant la repetició de síl·labes o vocals. A partir de l'equiparació d'aquests signes amb sons, s'origina una performance que implica una sèrie de músics encarregats de produir en directe aqueixes correspondències sonores. D'aqueixa manera, la transferència dels signes lingüístics al camp de l'abstracció converteix el missatge en una nebulosa sonora que el dilueix, i estableix una estreta relació amb el procés de canvi que viu la ciutat actualment. 
 
Carla Filipe (Póvoa do Valado, 1973) viu i treballa a la ciutat de Porto. La seua obra es compon a partir de l'apropiació d'objectes i documents, o construïda a través de la relació permeable entre objectes d'art, cultura popular i activisme. La seua carrera artística es va iniciar a la ciutat de Porto en 2001, i va ser cofundadora d'iniciatives com  Salão Olímpico o del Projecte Apêndice. Ha participat de cites internacionals com la 32 Biennal de São Paulo (2016), 4a Biennal Industrial dels Urals (2016), 13 Biennal d'Istanbul (2013) o Manifesta 8 (2010) entre d'altres. Entre les seues exposicions individuals cal destacar Amanhã não há arte al MAAT, Lisboa (2019); O ontem morreu hoje, o hoje morre amanhã, Galeria Municipal do Porto (2018) o da cauda à cabeça, Museu Berardo, Lisboa (2014). A Espanya la seua obra ha pogut veure's al CA2M (Móstoles), CGAC (Santiago de Compostel·la), Museu San Telmo (Donosti) o en la V Biennal de Jafre.
 

GRATUÏT. 31 d'octubre 20.30 h

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info