Portada >  > Exposicions > Històric d'exposicions > Beat Streuli New Street
Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

Beat Streuli New Street

del25 de gener fins al28 d'abril de 2013

Beat Streuli New Street

L’Espai d’art contemporani de Castelló presenta el projecte expositiu New Street, realitzat per l’artista suís Beat Streuli i coproduït amb la IKON Gallery de Birmingham.

New Street presenta l’obra recent que l’artista ha elaborat després d’haver estat a Castelló fotografiant la vida urbana, retratant gent anònima que passeja per la ciutat. El seu treball documenta la presència humana en espais públics. Streuli manté una distància davant del retratat sense entrar en el seu espai vital ni en la seua intimitat. La seua acció es limita a mirar a través de la càmera com qui ho fa directament amb els seus propis ulls, sense que el públic siga conscient de la presència de l’artista, que retrata les cares, els gestos, enmig de diversos detalls abstractes que hi ha presents en la mateixa ciutat, i ens ofereix així un reflex de les nostres vides i la nostra societat. Tampoc prepara ni modifica els espais en què treballa, encara que tria espais públics urbans; preferentment carrers o places molt transitades on el moviment de la gent genere múltiples possibilitats.

La seua càmera arreplega la diversitat cultural d’una societat globalitzada on les persones retratades apareixen amb els seus diferents vestits: dones amb hijabs, adolescents amb samarretes i vaquers, parlant per telèfon, esperant en un semàfor, fent fotos…

La pràctica de Streuli representa un antídot davant del didactisme. I encara que no podria estar menys ideològicament motivada, no per això és una plataforma artística desproveïda de significat. Ans bé al contrari, Streuli està molt pendent dels matisos del gest humà interpretats i rastrejats dins del marc dels nostres entorns construïts que transmet amb refrescant empatia. El seu saber eludeix tota pretensiositat, sense sobrecàrrega de motius simbòlics però comprenent unes reflexions sobre l’existència real que posseeixen tota la complexitat que els és aplicable.

La sala de l’EACC apareix empaperada amb fotografies de gran format que es complementen amb la presentació en vídeo de seqüències sincronitzades d’imatges preses per l’artista als carrers de Castelló i de Birmingham. Els retrats d’individus envolten l’espectador i ens fan reflexionar sobre la nostra identitat com a éssers humans.

Amb motiu de l’exposició s’ha editat un llibre d’artista que arreplega la faena feta per Streuli en les dos ciutats, que l’artista ha pres com els seus subjectes. Els centenars d’imatges que conté aquesta publicació són només una fracció d’allò que realment va captar sobre el terreny. Darrere de l’estil relaxat i sense complicacions de Streuli s’amaga una classe de fotografia altament rigorosa. Hi ha en les pàgines d’aquest llibre una composició i edició, tall i seqüenciació molt en sintonia amb la meticulosa preparació i treball de càmera usats. Com que no hi ha manipulació digital de les imatges, el resultat global és tan objectiu com personal.

New Street Tram és un projecte d’art públic que té com a finalitat establir un diàleg entre l’art contemporani i el ciutadà, a través de la transformació visual de diferents parades del nou Tram de Castelló.

Les imatges que componen la peça responen a una selecció feta per l’artista Beat Streuli del resultat d’una convocatòria oberta, en què el públic va participar lliurement en el projecte fotogràfic dut a terme en l’EACC a principi de gener de 2013. Este procés de producció va comportar un primer diàleg participatiu entre el ciutadà, l’artista i la institució que acull el projecte.

El Tram de Castelló suposa, en si mateix, un projecte de transformació urbana radical, si tenim en compte que a la ciutat li mancava fins a la data eixe servei. Un camí finalitzats els treballs, la imatge mateixa de la ciutat es veurà totalment transformada en el seu espai central ja que, per primera vegada, hi haurà una connexió directa entre el nord i el sud, i es produirà un pas més en la previsió de generar una ciutat menys dependent de l’automòbil i més afí amb l’ús del transport públic.

La intenció de la proposta de Streuli a l’ocupar els citats espais suposa una clara vindicació del ciutadà mateix, protagonista únic de la realitat quotidiana.

Cada imatge captada per l’artista suposa un reconeixement comú, ja que genera un efecte d’espill entre eixes imatges de ciutadans anònims i els usuaris, que podran reconéixer en eixos mateixos rostres la realitat que els alberga.

Finalment, la peça també posseeix una línia teòrica i expositiva que la mateixa institució ha anat desenvolupant al llarg dels darrers anys en un intent de dur les diferents manifestacions de l’art contemporani més enllà del espai expositiu mateix.

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

EACC

Tel. +34 964 72 35 40
eacc@ivc.gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Subscripció al newsletter

Accepte les condicions i la
política de privacitat
Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info